Studiemiljø og it i Lyngby

På DTU Bibliotek i Lyngby finder du…

Biblioteksservice

I Biblioteksservice hjælper vi dig med at gøre brug af mulighederne i bibliotekssalen, herunder indbinding til opgaver, udlån af informationsmaterialer og AV-udstyr. Du kan også få hjælp til informationssøgning alle hverdage mellem kl. 09:00 – 15:00. 

Biblioteksservices åbningstider
Læs mere om lån af udstyr
 

Studiepladser, grupperum og loungeområder

Studiepladser til fri afbenyttelse finder du på alle fire etager. Biblioteket tilbyder blandt andet solo-studiepladser i læseområdet på 2. sal og en række grupperum, som skal reserveres.  
Rundt om i biblioteket findes også mulighed for at tage en pause med en kop kaffe i et blødt møbel. Derudover tilbyder vi et område i kælderen med brætspil, videospil og tv-skærme. Videospil og controllers kan lånes til brug på biblioteket i Biblioteksservice. 

Antal ledige pladser i biblioteket i Lyngby
Book grupperum
 

Databar og it

Som DTU-studerende kan du gøre brug af Windows arbejdspladser med dobbeltskærme i databaren på 1. sal.

Læs mere om databaren

Har du ikke et DTU-login, kan du bruge walk-in PC’erne på stueetagen, som giver mulighed for at søge og benytte DTU Biblioteks databaser, dog i begrænset omfang.
 

Print

Som DTU’er kan du printe gratis i sort/hvid i databaren på 1. sal. Du skal blot præsentere dit aktiverede studiekort/DTU-kort for læseren på printeren. I Trykkeriet på stueetagen kan DTU-studerende og -ansatte scanne til e-mail og printe i farve.

I bibliotekets kælder kan DTU-studerende og -ansatte printe posters i op til A0-størrelse. Farveprint og posters betales via dit studiekort/DTU-kort. 

Brugere uden tilknytning til DTU kan printe gratis i sort/hvid på Walk-in PC’erne og henvende sig i Biblioteksservice for farveprint for 0,50 kr. pr. A4-side.

Læs mere om print, aktivering, priser etc. på siden om DTU's databarer
DTU Databar

Kort over printere og plottere på Lyngby Campus (pdf) 
  

Multifunction printere

størrelse sort/hvid
farve 
A4 gratis
0,5 kr
A3 gratis 1,0 kr

Posterprintere

størrelse sort/hvid farve 
A0 32 kr
32 kr
A1 16 kr
16 kr
A2 8 kr
8 kr
A3 4 kr
4 kr

 
Informationsmaterialer - videnskabelige litteratur - bøger

DTU Bibliotek køber kun elektroniske bøger, så søg i DTU Findit efter den nyeste elektroniske udgave af bogen, du skal bruge. I kælderen finder du DTU Biblioteks ældre, trykte bogsamling.

Start din informationssøgning i DTU Findit
 

DTU Media Lab

I kælderen finder du DTU Media Labs faciliteter: et walk-in videostudie, en postproduktionsarbejdsplads, 3D-print og XR-stationer. Kom forbi Digital Sandbox og bliv sat i gang med XR. Faciliteterne, kræver booking, dog ikke 3D-print.

Hvad er DTU Media Lab?
Hvad er Digital Sandbox?

Book Walk-in Studio
Book Postproduktion
Book XR-station
 

Garderobeskabe

Du kan gratis benytte garderobeskabene i biblioteket. Du finder skabene i kælderen og på både 1. og 2. sal. Skabene tømmes jævnligt for glemte sager, som gemmes i en måned. 

Jeg har glemt noget i biblioteket