Open Researcher and Contributor ID, ORCID

- dit forsker ID

ORCID er et unikt og internationalt anerkendt forsker-id, som også bruges på DTU. ORCID knytter forskeren og hans/hendes forskning sammen.

Fordele

- for dig, når du publicerer
Med et unikt id som ORCID overvindes forviklinger ved navnesammefald, brug af specialtegn og variationer i forkortelser af for- og mellemnavne. Dermed sikrer ORCID, at du og din forskning knyttes korrekt sammen. ORCID sikrer derfor også, at din forskning altid citeres korrekt, og at alle dine citationer tilskrives dig. ORCID er i øvrigt dit personligt og følger dig uanset arbejdssted, forskningsfelt eller evt. navneskift. Dit ORCID bruges i forbindelse med DTU's institutevalueringer, det er derfor vigtigt at du "vedligeholder" dit ORCID og husker at synkronisere med fx DTU Orbit.

- for dig, når du søger forskningsmidler
Har du en gang knyttet din forskning til dit ORCID, kan du overfor mange bevillingsgivere dokumentere din forskning blot ved at oplyse dit ORCID. Det letter de administrative arbejdsgange omkring ansøgninger - ikke kun for dig, men også for den bevilligende myndighed.

- for forskningsinstitutionerne, her DTU
Forskernes brug af ORCID er med til at sikre, at universitetets forskningsdatabase, DTU Orbit, er korrekt opdateret. For DTU betyder det, at de rette publikationer og citationer tilskrives universitetet. Det administrative arbejde i forbindelse med forskellige typer af ansøgninger lettes for DTU's administration. DTU-forskernes ORCID bruges, som nævnt, i forbindelse med DTU's institutevalueringer.
 

Få dit ORCID og tilknyt dine publikationer

Som ansat ved DTU kan du oprette dit ORCID via DTUBasen. Og har du allerede et ORCID, kan du knytte det til din profil i DTUBasen. Derfra kan ORCID trækkes til DTU's øvrige systemer, som fx forskningsdatabasen DTU Orbit. Dit ORCID vises så også på dit visitkort på hjemmesiden. Når du først har et ORCID, skal du knytte dine publikationer fra DTU Orbit til din ORCID-profil.

Læs hvordan på DTU Inside (DTU-login)

 

Spørgsmål om ORCID og om ORCID på DTU kan sendes til DTU Bibliotek: bibliotek@dtu.dk