Til erhverv og offentlighed

Erhvervskunder og privatpersoner er velkomne til at bruge DTU Bibliotek, online og i bibliotekernes bemandede åbningstid.
Åbningstid
 

Walk-in PC'er

I begge biblioteker tilbyder vi offentlig adgang til et antal PC'er, de såkaldte walk-in PC'er, med internetadgang. Brugere uden tilknytning til DTU kan her søge i nogle af de materialer og  databaser, som vi ikke kan stille til rådighed for offentligheden uden for DTU Campus. Services på walk-in PC'er er således begrænset.
 

DTU Findit - online biblioteket

DTU Findit er vores online bibliotek, hvor vi stiller videnskabelige tidsskrifter, bøger og databaser til rådighed inden for DTU's fagområder, dvs. teknisk-naturvidenskab og de tilgrænsende fagområder. DTU Findit kan benyttes uden DTU-login, men giver kun adgang til en lille del af den litteratur, vi stiller til rådighed.

DTU Findit
Få adgang til DTU Findit
 

Videnskabelige artikler

Uden for DTU stiller vi ca. 90 millioner videnskabelige artikler til rådighed via DTU Findit.

De artikler, der er udgivet som Open Access, ca 33 millioner, kan downloades direkte fra DTU Findit.

Artikler i øvrigt kan købes med betalingskort og downloades direkte, eller de kan printes gratis fra Walk-in-pc'er i selve biblioteket i Lyngby. Fra pc'erne i biblioteket er der i øvrigt adgang til mere end 180 millioner artikler pga. licensforholdene.

Se også siden
Alternative måder til at skaffe artikler - udnyt Open Access
 

DTU-publikationer

Find videnskabelige artikler publiceret af DTU-forskere i DTU's forskningsdatabase, DTU Orbit.

DTU Orbit
 

Bøger

 
E-bøger
Vores e-bogssamlinger med ca. 450.000 e-bøger kan ikke tilgås uden for DTU og er slet ikke synlige i DTU Findit uden DTU-login. E-bøgerne kan dog søges og læses på vores Walk-in-pc'er i selve biblioteket i Lyngby eller Ballerup.
 
Trykte bøger
Vores knapt 290.000 trykte bøger kan søges og bestilles til afhentning i biblioteket i via DTU Findit.

For at kunne låne de trykte bøger, skal man være registreret som låner. Erhvervskunder skal registrere sig som privatperson for at låne bøger. Private lånere kan afhente bestilte bøger på biblioteket; bøgerne sendes ikke. 

Lån af bøger

Bøger, DTU Bibliotek ikke selv har i vores samling, bestilles via eget folkebibliotek.


Andre databaser

DTU Bibliotek stiller en del databaser og værktøjer til rådighed inden for DTU's fagområde. De fleste kan bruges fuldt fra Walk-in-pc'erne i Lyngby - men alle kan se hvilke databaser, vi har købt adgang til.

Andre søgeværktøjer