Sensorer, kameraer, lyd og lys

AirWits sensorer

Disse sensorer måler temperatur, luftfugtighed og CO2 og dækker alle bibliotekets 27 zoner fra stueetagen til 2. sal. Data opsamles i bibliotekets IOT-platform og er tilgængelige som historiske og live data.

Ambinode sensorer

Ambinode opsamler data om temperatur, luftfugtighed og CO2. Desuden måles niveauet af henholdsvis 2,5 og 10 microns partikler i luften. Der er opsat Ambinode sensorer i alle bibliotekets 27 zoner. Data opsamles i bibliotekets IOT-platform og er tilgængelige som historiske og live data.

Axis kameraer

Axis kameraer i vores hovedindgang samt ved de ti andre indgange til biblioteket tæller løbende antallet af besøgende på DTU Bibliotek. Det sker ved, at kameraet konstant opfanger, om nogen går ud eller ind gennem det område, som kameraet dækker. Data opsamles i bibliotekets IOT-platform og er tilgængelige som historiske og live data.

Desk occupancy sensorer

Denne sensortype registrerer om de enkelte borde, der er placeret i Læseområdet på 2. sal, er ledige eller optagede. Data opsamles i bibliotekets IOT-platform er tilgængelig som historiske og live data.

Røde mikrofoner

Der er opsat mikrofoner i alle bibliotekets 27 zoner fra stueetagen til 2. sal. Mikrofonerne optager og lagrer ikke reallyd, men registrer derimod lydniveauet i de respektive zoner. Data opsamles i bibliotekets IOT-platform og er tilgængelige som historiske og live data.

LED-lys

Den tidligere belysning i biblioteket var indrettet, så den passede til at kigge efter bøger på hylder. Bøgerne er for længst flyttet og samlet i kælderen og derfor kom behovet for en ny belysning, der kunne understøtte brugen af biblioteket som et sted for studier, læring, afslapning og møder.

LED iBond lys

Løsningen med LED iBonds giver simpelthen vores studerende og brugere i øvrigt et bedre lys til arbejdet. Det er fleksibelt i forhold årstidernes og dagens skiftende lysforhold. I fem specifikke zoner er det muligt for brugerne selv at indstille lyset, således at lysstyrke og farvesammensætning matcher behovet hos den enkelte, der opholder sig i zonen. En enkelt af de fem zoner ligger i stueetagen til højre for indgangen, mens de øvrige fire er fordelt på 1. sal.