DTU Smart Library

DTU Smart Library gør DTU Bibliotek til et inspirerende, innovativt og åbent indendørs testlaboratorium. Her kan du som DTU-studerende, -underviser, -forsker eller virksomhed teste, udvikle og præsentere smarte teknologier.

Service, viden og teknologi smelter sammen i et 24/7-tilgængeligt biblioteksrum, der bidrager til forskning, uddannelser og studier.

Du kan bruge og arbejde med indsamlede data fra DTU Smart Library f.eks. i vores Digital Sandbox
 

Hvad er DTU Smart Library?

 

Læringsmiljø

Sammen med vores brugere vil DTU Bibliotek skabe et læringsmiljø i verdensklasse. Det betyder helt konkret, at temperatur, luftfugtighed, CO2-niveau, lyd og lys skal være indstillet optimalt. Forholdene skal kunne tilpasses til årstid, tidspunkt på døgnet, læringssituation og læringsstil. Som DTU-studerende skal du kunne få et hurtigt og retvisende overblik over indeklimaet i bibliotekets forskellige zoner. Med det som udgangspunkt skal du have mulighed for enten at vælge det sted i biblioteket, som møder dine forventninger og krav bedst eller alternativt kunne justere på de forhold, som er der, hvor du opholder dig.  

Data innovation og kompetencer

Kompetencer i forhold til at finde, analysere, visualisere og anvende data bliver stadig vigtigere. På DTU Bibliotek stiller vi vores infrastruktur til rådighed for DTU-studerende, der gerne vil blive skarpere på brugen af data f.eks. i forbindelse med kurser, opgaver eller start-ups. Vi giver dig adgang til forskningsdata fra DTU (DTU Data) og bygningsdata fra DTU Bibliotek. Du kan også selv sætte sensorer eller andet udstyr op i bibliotekssalen og derigennem få adgang til dine helt egne data. Kontakt os, så tager vi en snak om dine ønsker og vores muligheder for at hjælpe dig videre.  

Facility Management

Hvornår og hvor ofte skal der gøres rent i grupperum og på toiletterne? Hvornår skal der fyldes papir i printerne, udskiftes møbler, vandes planter eller tømmes skrald? Hvor er der et ledigt grupperum eller et bord til din læsegruppe? For at udnytte bibliotekssalen bedst mulig, vil DTU Bibliotek anvende teknologi og data til at sikre, at bibliotekspersonalet, rengøring, it-service, vagter, håndværkere og flyttefolk er tilstede, når der er behov for deres service, viden og indsats.