DTU Bibliotek

Velkommen til DTU Bibliotek

mandag 29 aug 22

Åbningstid

Adgang med studiekort
døgnet rundt alle ugens syv dage!


Biblioteksservice:

Ballerup Campus

Tirsdag og torsdag: 9.00-12.00

Lyngby Campus
Mandag-fredag: 8.00-20.00
Lørdag-søndag: 12.00-16.00

- i Ballerup og Lyngby samt online

DTU Bibliotek vil gerne spille en central rolle for studerende på DTU, ikke kun som universitetsbibliotek, men også som en del af det aktive studiemiljø.

Biblioteket
Du finder DTU Bibliotek både på Lyngby og Ballerup Campus. I Lyngby ligger biblioteket i bygning 101 over for studenterkantinen. I Ballerup finder du biblioteket centralt placeret i hovedbygningen.

Dit digitale bibliotek - DTU Findit
Som DTU-studerende har du adgang til det digitale bibliotek med millioner af videnskabelige artikler og e-bøger online. Vores søgesystem DTU Findit gør det enkelt at søge på tværs af de mange elektroniske tidsskrifter, vi abonnerer på, samt vores mange e-bøger.
Pilfindit.dtu.dk

Bøger
DTU Bibliotek har i mange år fokuseret på e-bøger. Vores e-bøger søger du via DTU Findit. Bibliotekets trykte bøger finder du dels i bibliotekets kælder i Lyngby, dels i selve biblioteket i Ballerup; de kan lånes med hjem efter registrering med dit studiekort. Før du låner en bog fra hylden, bør du dog tjekke i DTU Findit, om der ikke findes en nyere version af bogen online eller en nyere e-bog om samme emne.

Databar & DTU trådløst net
Begge biblioteker er dækket af DTU's trådløse net, og vi har printere, scannerne mv. begge steder. Sort/hvid print er i øvrigt gratis for DTU-studerende. I Lyngby, tilbyder vi desuden en stor databar med næsten 100 Windows pc'er med dobbeltskærme.

Studiepladser og grupperum
Både i Lyngby og Ballerup finder du studie- og læsepladser og borde til gruppearbejde, samt en række veludstyrede grupperum, som du kan booke online.
PilBook grupperum, Lyngby
PilBook grupperum, Ballerup

Studiemiljø
DTU Bibliotek byder på varierede steder at slappe af og lade op, fx mellem forelæsningerne. Vi huse også en del events - følg med i kalenderen på hjemmesiden.
PilDTU Biblioteks kalender

Vejledning og kurser
Dagen igennem kan du få hjælp og vejledning af bibliotekets personale ved Biblioteksservice. Du kan også træffe en aftale med en bibliotekar, så vejledningen kan tilpasses dine behov. Et godt sted at starte er et af vores kurser.
PilBook en bibliotekar
PilDTU Biblioteks kurser

Nyt fra DTU Bibliotek
Følg med, når DTU Bibliotek har nyt at tilbyde, enten på DTU Inside, på vores Facebook-side eller på Instagram.
PilNyt fra DTU Bibliotek (DTU-login)
PilDTU Bibliotek på Facebook
Pil
DTU Bibliotek på Instagram

Kig forbi
Du er altid velkommen til at kigge forbi biblioteket og få en snak - hvad enten du læser i Lyngby eller i Ballerup - eller skriv til os på bibliotek@dtu.dk.

Velkommen på DTU Bibliotek
- vi glæder os til at hjælpe dig!

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.