DTU Orbit

FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling i DTU Orbit

onsdag 12 maj 21

Det er nu blevet muligt at knytte FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling på publikationer og personprofiler i DTU Orbit, DTU's forskningsdatabase.

Dermed bliver det muligt at søge på DTU-publikationer og personer med udgangspunkt i de 17 verdensmål direkte fra forsiden af DTU Orbit.

Hvis man klikker på ikonerne, viser det antal personer og publikationer, der har bidraget til det enkelte verdensmål. De enkelte personer og publikationer vises ved klik på tallene.

De officielle verdensmålsikoner bliver ikke kun vist på DTU Orbits forside, men også på den enkelte DTU Orbit-post og på forskerprofiler.

Se evt. FN’s officielle hjemmeside: https://sdgs.un.org/goals

Tildeling verdensmålene
Bag tildelingen af verdensmålene ligger en række automatiske søgninger, som er dokumenteret her: https://data.mendeley.com/datasets/87txkw7khs/1

Emneordene tildeles publikationerne udfra søgninger i publikationernes titel, abstract og emneord. Personerne tildeles emneord på baggrund af en søgning i profil-afsnittet i personens profil og i emneord.

Testperiode
Søgning på FN’s 17 verdensmål vil blive testet henover foråret og sommeren 2021, hvorefter vi vil træffe beslutning om, om muligheden giver værdi og derfor fortsætte.

Fedback er som altid velkomment: orbit@dtu.dk

Pil DTU Orbit

God og bæredygtig fornøjelse

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.