DTU Findit

Forbedret søgning på forfatter i DTU Findit

mandag 22 nov 21
|

Kontakt

Link

Søgning på forfatter

Vi har som noget nyt indbygget hjælp omkring søgning på forfatternavne. Før var søgeresultatet afhængigt af, om du søgte på forfatterens fulde navn, om du havde eventuelle mellemnavne og fornavne med, eller om disse var forkortet som initialer.

Genkender DTU Findit nu din søgning som en forfattersøgning, får du forslag til initialer, mellemnavne etc. og systemet foreslår en søgestreng for dig. I strengen indgår de såkaldte Boolske operatorer, AND, OR og NOT, som også en bibliotekar ville bruge. På denne måde forsøger DTU Findit nu at hjælpe dig med at afdække alt fra en bestemt forfatter uafhængigt af den navneform, det enkelte tidskrift opererer med.

I øvrigt har vi nu tilføjet en mulighed for dedikeret forfattersøgning under "Advanced”.

DTU Findit

 

Oprydning i facetter/filtre

De facetter eller filtre du kan anvende til at afgrænse dit søgeresultat, har vi revideret og forenklet. Med facetterne kan du bl.a. filtrere på dokumenttyper, "Type", og dermed fx fokusere din søgning på videnskabelige artikler, konferencebidrag, bøger, bogkapitler mm. Du kan også begrænse din søgning på publiceringsår og på sprog, med facetterne i DTU Findit, blot for at nævne de mest brugte.

DTU Findit

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.