Om workshoppen: Formidl din forskning med nye, visuelle værktøjer

Workshoppen d. 12. maj 2021 afholdes online via Zoom!

Workshoppen henvender sig til DTU-ansatte og -studerende og deltagelse er gratis.

DTU Bibliotek tilbyder denne workshop i "visuel storytelling", brug af video og hvordan man udnytter de forskellige sociale medieplatforme med mest effekt, når man vil formidle sin forskning eller sit projekt.

I disse år er video den hastigst stigende og mest gennemslagskraftige kommunikationsform på de digitale medier, hjemmesider og sociale medier. Videoer bruges også, når et projekt skal pitches til en fondsansøgning, på konferencer etc.

Med smartphone- og tabletteknologien er det nemt at lave videoer selv. Man kan komme tæt på virkeligheden og kan formidle oplevelse og følelser, der mærkes og skaber engagement og indlevelse. Og det er i høj grad det, der driver de sociale mediers trafik og interaktion.

På workshoppen lærer deltagerne gennem hands-on øvelser at producere små, enkle videohistorier på smartphones og tablets til hjemmesider, konferencer og sociale medier.

Vi tager udgangspunkt i iOS og Android styresystem og nyere smartphones* og klipper i iMovie og Kinemaster.

Workshoppen giver en indføring i:

  • de grundlæggende færdigheder, greb og regler inden for journalistisk, visuel storytelling og kommunikation - fra forberedelse, ideudvikling og tilrettelæggelse til optagelse (journalistisk billedsprog, interview, reportage mm.) og redigering
  • målgrupper og publiceringsform fra en visuel formidlingsvinkel, herunder digital publicering for eksempel på sociale medier
  • relevant tilbehør, stativ, mikrofon mm. og apps.

Medbring selv ideen
Workshoppen er henvendt til studerende, forskere og andre akademiske fagpersoner. Vi tager udgangspunkt i deltagernes virkelighed og de historier, der er relevante at fortælle og formidle. Deltagerne opfordres til at medbringe gode ideer og skitser hjemmefra.

Underviser
Workshoppen arrangeres i samarbejde med med produktionsselskabet Outreach-Now og underviseren er journalist og producent Cathrine la Cour, der har 20 års erfaring med journalistisk, visuel storytelling.

Dato: 12 maj 2021, kl. 9.00-16.00
Varighed: 7 timer - evt justering.
Antal deltagere: 15
Stred: Online via Zoom

Kontakt
Har du yderligere spørgsmål, kan du henvende dig til medialab@dtu.dk

---

* Deltagerne skal medbringe en nyere smartphone. For Android skal modellen være max 2 år og kunne optage i minimum 1080p (standard HD bredformat). For iPhone skal modellen være en iPhone 6 eller nyere.

D. 12. maj 2021 - via Zoom