Sensorer, kamaraer og lys

ModCam

Der er placeret i alt 120 ModCams på DTU Biblioteks 4 etager.

Anonyme data fra ModCams omsættes blandt andet til heat- og trackmaps, der kan kvalificere beslutninger vedrørende indretningen af biblioteket med hensyn til f.eks. placeringen af møbler, services og personale. 

Heatmap
Sensorboks

Sensorbokse

På alle etager i biblioteket er der opsat en række sensorbokse. Her registreres forhold som lys, lyd, luftfugtighed, CO2, tryk, temperatur og meget andet.

Data opsamles og registres i DTU Biblioteks systemer med det formål at give studerende, undervisere og forskere adgang til såvel historiske data som live data fra en af de allermest besøgte og benyttede lokationer på DTU Campus i Lyngby.

LED-lys

Den tidligere belysning i biblioteket var indrettet så den passede til at kigge efter bøger på hylder. Bøgerne er for længst samlet i kælderen og derfor var der behov for en ny belysning, der kunne understøtte brugen af biblioteket som et sted for studier, læring, afslapning og møder.

Lys DTU Bibliotek
Lys DTU Bibliotek

LED iBonds lysløsning giver vores studerende et lys, der er bedre i forhold til at understøtte de aktiviteter, der er fremherskende i bibliotekssalen i dag. Det er mere fleksibelt i forhold årstidernes og dagens skiftende lysforhold. Desuden er det i fem specifikke zoner muligt for brugerne selv at indstille lyset, således at lysstyrke og farvesammensætning matcher behovet hos dem, der opholder sig i zonen.

En enkelt zone findes i stuetagen til højre for indgangen, mens de øvrige fire er fordelt på 1. sal.

Se zonekort over 1. sal nedenfor, eller klik for komplet zonekort over alle tre etager som pdf.
Zonekort 2. sal
DTU Smart Library