Forskningspublicering

DTU’s forskningsdatabase
DTU Orbit er DTU's officielle forskningsdatabase. I DTU Orbit kan du få overblik DTU’s videnskabelige publikationer og aktiviteter.
PilLæs mere om DTU Orbit
PilDTU Orbit

DTU’s publiceringspolitik
DTU’s publiceringspolitik dækker videnskabelige værker med DTU ansatte som forfattere. Værker drejer sig typisk om artikler, konferencebidrag og bogkapitler, der gennemgår peer-review.

Grundpiller i publiceringspolitikken er:

  • Kvalitet/anerkendelse - DTU publicerer forskning af højeste kvalitet, og at resultaterne publiceres i de mest anerkendte publiceringskanaler inden for de relevante fagdiscipliner.
  • Tilgængelighed/synlighed - DTU ønsker den maksimale adgang, anvendelse og udnyttelse af de videnskabelige resultater, således at DTU’s forskning er til gavn for samfundet. Tilgængelighed og synlighed opnås bedst igennem Open Access.

PilDTU's publiceringspolitik (pdf) 

DTU og Open Access
DTU anbefaler Open Access publicering. Formålet med Open Access er at give umiddelbar, online og gratis adgang til forskningsresultater uden nogen former for restriktioner.
PilLæs mere om Open Access

ORCID og DTU
ORCID, Open Researcher and Contributor ID, er et internationalt udbredt persistent og unikt forsker-id, som følger dig uanset arbejdssted, stillingsbetegnelse eller navneskift.

På DTU kan du registrere et ORCID i DTUBasen eller, hvis du allerede har et ORCID, knytte det til din profil i DTUBasen.
PilLæs mere om ORCID
PilGå til DTUBasen

Tildeling af DOI til publikationer, rapporter og dataset 
En DOI, Digital Object Identifier, kan tildeles forskningsdata, -publikationer og -resultater, som en unik identifikator; en slags cpr-nummer for de pågældende data. DOI'er gør det lettere for andre både at finde og citere forskningsresultater korrekt og DOI'er bruges globalt.

Langt de fleste forlag tildeler allerede de videnskabelige artikler DOI'er, når de publiceres, men DOI'er kan også tildeles datasæt via DataCite systemet.

Du kan læse mere om brugen af DOI'er på DTU på DTU Inside.
PilTildeling af DOI til publikationer, rapporter og datasæt (DTU-login)

 

 

Bibliometri og ranking

På DTU er det Forskning og rådgivning, der arbejder med Bibliometri og ranking.

PilSe alt om ranking på DTU.dk