COVID-19

Adgang til videnskabelig litteratur under corona-pandemien

Siden opdateres løbende.

Det digitale bibliotek, DTU Findit, har åbent 24/7

Adgangen til al DTU Biblioteks online videnskabelige litteratur fungerer som normalt via DTU Findit.

DTU Findit er DTU’s online biblioteksservice, hvor du kan søge i al DTU Biblioteks litteratur, som ligger inden for de fagområder, DTU forsker og underviser i, primært naturvidenskab og teknisk videnskab. Med DTU Findit søger du således på tværs af bibliotekets samling af bøger/e-bøger og tidsskrifter, artikler og informationer fra alle de store og små forlag.

DTU Findit indeholder ca. 190 millioner artikler fra videnskabelige tidsskrifter og relevante fagdatabaser, hvor af ca. 123 millioner er tilgængelige online. Basen indeholder også de ca. 530.000 e-bøger, som DTU Bibliotek har købt licens til. De ca. 308.000 trykte bøger i DTU Findit kan ikke tilgås under corona-lukningen.

Trykt materiale
I lukkeperioden kan vi ikke og håndtere trykte bøger og printede artikler; muligheden for at skaffe fysiske materialer er sat i bero. Har du en ordre annulleres den automatisk og du bedes genbestille materialet, når DTU Bibliotek åbner igen.

Har du modtaget hjemkaldelser, bedes bøgerne afleveret hurtigst muligt, når biblioteket åbner igen. Bøgerne kan også afleveres i postkassen ved indgangen til biblioteket i Lyngby. Alle bøder er sat i bero. Vi kontakter dig vedr. bøger til afhentning, når biblioteket åbner igen.

PilIndhold i DTU Findit
PilDTU Findit
 

Adgang til ekstra litteratur under Corona-krisen - via DTU Findit

I lyset af Corona-krisen stiller flere forlag en række e-bøger, artikler mm., som normalt er betalingsbelagte, til rådighed for forskere og studerende i en begrænset periode.

Vi har lagt alle disse nye titler ind, op mod 4.000 stk., så de kan søges frem i DTU Findit; foreløbig for en periode på 2 måneder. Ved hver af titlerne har vi markeret, at den kun er tilgængelig under COVID-19.

Følgende forlag har åbnet for alle eller udvalgte e-bøger og artikler:

  • Annual Reviews - en lang række videnskabelige review-tidsskrifter 
  • MIT Press - bøger og tidsskrifter inden for teknik og naturvidenskab
  • EBSCO - bl.a. Harvard Business pakke
  • JoVe, Journal of Visualized Experiments - peer-reviewet videnskabeligt tidsskrift, der udgiver eksperimentelle metoder i videoformat
  • CUP, Cambridge University Press - forlagets +700 textbooks er frit tilgængelige i HTML-format
  • Sage - bøger og referenceværker inden for primært sociale sciences
  • World Scientific Journals - mere end 140 titler fra 2001-2020 [opdateret 03-04-2020]

Tidsbegrænsning
Vær opmærksom på, at forlagene lukker for adgangen til disse publikationer igen. Derfor anbefaler vi, at forskere og studerende orienterer sig og benytter tilbudet snarest.

PilDTU Findit

Få nem adgang til over 40.000 referencer om Covid-19 via DTU Findit

DTU Bibliotek har lavet en søgning på covid-19 materiale i DTU Findit, så du er hjulpet godt i gang med at finde Covid 19-materiale til din forskning, projektansøgning eller studier. Du kan selv begrænse søgesættet yderligere efter dine egne behov. Søgningen finder du ved at klikke på ”Discover COVID-19 material” på forsiden af DTU Findit.

Du kan få ugentlige opdateringer med nyt Covid 19 materiale, ved at anvende ”Save as Feed” funktionen, som kan ses lige over søgeboksen, når du har klikket på ”Discover COVID-19 material”. Husk at du kan give dine favoritmaterialer en stjerne, så du nemt kan finde dem i ”Favorites” igen.


Fri adgang til Corona-sites

Særlige Corona-sites med gratis, relevant litteratur - e-bøger, artikler og videoer - om Corona og COVID-19-virus er etableret af flere forlag.

Her følger en liste med udvalgte links:

PilSpringerNature
PilOxford University Press 
PilKarger
PilTaylor & Francis
PilEmerald
PilMcGrawHill Medicine 
PilJAMA
PilIEEE free online courses
PilRoyal Society
PilIOP Publishing
PilCambridge University Press
PilAPI Publishing [02-04-2020]
PilSIAM [03-04-2020]
PilGeoScienceWorld [03-04-2020]
PilProquest database [06-04-2020]
PilThe Institution of Engineering and Technology, IET [14-04-2020]
PilElsevier COVID-19 Healthcare Hub [19-05-2020]
PilElsevier Coronavirus Research Hub - incl. Embase og ClinicalKey, med registrering fri adgang til 28-10-2020. [19-05-2020]

 

COVID-19 Research Publishing Portal

Figshare lancerer nu en COVID-19-forskningsportal, så forskere frit kan publicere deres relaterede forskning der. Figshare COVID-19 Open Research Portalen er dedikeret til lagring og deling af al eksisterende coronavirus-forskning på tværs af Figshare-platformene samt al ny forskning om COVID-19/SARS-CoV-2, som indsendes i disse uger og måneder.

DTU Data er DTU`s database til forskningsdata og den bygger på Figshare. Relevant forskningsdata fra DTU vil blive delt i den nye Figshare COVID-19 Open Research Portal, når indsendte data forsynes med disse keywords: 2019-nCoV, COVID-19, Coronavirus, SARS-CoV-2.

PilCOVID-19 Open Research Data