Media Lab - videostudie og redigering

Media Lab findes i DTU Biblioteks kælder i bygn. 101 i Lyngby. Undervisere og studerende ved DTU kan optage og redigere videoer på egen hånd med det professionelle udstyr i Media Lab. Udstyret fungerer efter de samme principper, som Lecture Hall Technology udvalget har udviklet for nye AV installationer i DTU's auditorier.

Media Lab består af to rum: et Walk-in Studio, som er et fuldt udstyret videostudie, og et Post-production-rum, hvor videoer kan redigeres.

Walk-in Studio
Walkin-in Studio er et fuldt bestykket og lydisoleret videorum med fire videokameraer, og alt tænkelige udstyr til forskellig lyssætning og optagelse af lyd, bla. clipsmikrofoner.

De fire videokameraer dækker alle vinkler, og et er fx monteret i loftet.

En stor skærm i rummet kan fungere som "green screen", så optagelsen kan laves foran et stillbillede eller med en baggrundsvideo. Alternativt kan gardiner i forskellige farver bruges som fast baggrund.

Videorummet er forsynet med et redigeringsbord med pc og digital tegneplade til redigering af optagelserne undervejs.

Walk-in Studio er "smart". Det vil sige, at har man en gang brugt og indstillet udstyret, husker systemet, hvordan det hele stod, så man fx let kan optage en serie visuelt sammenhængende videoer.

Derudover rummer systemet en række forudprogrammerede indstillinger af lys, kameraføring osv., så du blot ved at trykke på en knap hurtigt kan lave en professionelt udseende optagelse.  

Se instruktionsvideoerne for vores Walk-in Studio til højre.

Post-production
Til redigeringen findes både pc og Mac og alt tænkeligt, relevant software − til alle brugerniveauer.

Booking
Walk-in Studio bookes gennem bibliotekets bookingsystem og kan lånes i biblioteks bemandede åbningstid. Post-production-udstyret bookes også gennem bookingsystemet.  

Adgang
For at få adgang til Media Lab skal man henvende sig til Biblioteksservice og låne nøglen og de nødvendige harddiske.

Vejledning og assistance
Udstyr og opsætning er brugervenligt og langt hen ad vejen selvforklarende. Skrevne vejledninger findes, hvor det er nødvendigt, og vi laver en række video-manualer.

Erfarent personale kan kontaktes på medialab@dtu.dk for hjælp.

 

Media Lab

Walk-in Studio og Post-production reserveres hver for sig.
Få nøglen ved Biblioteksservice.

PilBook Walk-in Studio
PilBook Post-production

Kontakt

Walk-In Studio - Basic

Walk-In Studio - Detaljeret - ca. 35 min.

Walk-In Studio - Additional

http://www.bibliotek.dtu.dk/servicemenu/besoeg/studiemiljoe/medialab
23 FEBRUAR 2018