DTU Smart Library

DTU Smart Library - åbent for DTU-studerende, -forskere og samarbejdspartnere.

Visionen for DTU Smart Library er at skabe et "indoor living lab", et indendørs testlaboratorium, hvor studerende og forskere kan udvikle, afprøve og præsentere smarte teknologier. Med adgang til de indsamlede data kan forskerne lave forskellige både kvalitative og kvantitative dataanalyser.

Udskiftning af lysarmaturer og etablering af smart infrastruktur
I 2017 erstatter DTU Campus Service, CAS, ca. 620 lamper i biblioteket i Lyngby, som led i den løbende vedligeholdelse. LED-lys indføres således overalt i biblioteket, og der forventes betydelige besparelser på energiforbruget.

De nye lysarmaturer er "smarte", da LED-lys giver mulighed for, at brugeren med sin mobiltelefon kan justere både lysintensiteten og lysets farve efter eget ønske.

Smarte lamper - ikke kun til belysning
Lysarmaturerne kan installeres med forskellige sensorer, fx infrarøde sensorer, som kan indsamle data om antallet af personer i et område og som kan bruges til at registrere deres bevægelsesmønster. Akustiske sensorer til måling af lyd kan også installeres.

Desuden kan forskellige sensorer tilføjes til luftstrømmen til måling af temperatur, fugtighed, partikler, CO2-niveau etc. og dermed indsamle data om indeklimaet.

 

Pynt


Kontakt

Lars Binau
Teamleder, Publikumsfaciliteter
Afdeling for Innovation og Sektorudvikling
45 25 73 15
Smart Library er en del af Smart Campus. Læs mere her.
http://www.bibliotek.dtu.dk/servicemenu/besoeg/smart_library
19 FEBRUAR 2018