Open Access Week

Hvad får du ud af Open Access - som forsker på DTU?

Større udbredelse, anerkendelse, citationer, nye relationer ...

Ideen bag Open Access-publicering er at tilbyde umiddelbar, online og gratis adgang til forskningsresultater uden restriktioner for slutbrugeren - og uden at gå på kompromis med forfatterens anerkendelse.

Som forsker giver Open Access således en større udbredelse af dine resultater. Den større læserskare giver mulighed for såvel flere citationer såvel som samarbejdsrelationer. Du får også glæden af den frie og gratis adgang til andres forskningsresultater, når de vælger at publicere Open Access.

Opsummeret giver Open Access bedre adgang til andres forskning og resultater, bedre kommunikation på tværs af faggrænser, større impact faktor, flere læsere, flere downloads, flere citationer og større anvendelse. Det medfører øget produktivitet og hurtigere videnskabelige fremskridt. Jo flere der kan få adgang til og bygge på den nyeste forskning, desto mere værdifuld bliver forskningen.

For DTU betyder Open Access, at den viden, som skabes på universitetet, overføres til samfundet i form af uhindret adgang til de videnskabelige resultater publiceret i artikler og bøger m.v. - et at DTU's mål.

Læs mere:
www.bibliotek.dtu.dk/openaccess

Kontakt:
openaccess@dtu.dk

Selvarkivering i DTU Orbit:
orbit@dtu.dk