DTU Findit

Ny terminologi i DTU Findit

tirsdag 01 aug 17
På baggrund af de brugertests, vi har gennemført, har vi valgt at ændre betegnelserne for nogle af funktionerne i DTU Findit. Samtidig har vi gjort dem lettere at finde; de følger dig undervejs.

DTU Findit er ikke bare et søgeværktøj, men byder også på en række specialiserede funktioner, som hjælper dig i din litteratursøgning. Du finder funktionerne i drop-down-menuen, som kommer frem, når du klikker på dit navn øverst. Som noget nyt følger de centrale funktioner også med ude til venstre, når du er i gang med dine søgninger.
 
My Favorites
"My Favorites" er den nye term for det tidligere "My References", med samme funktionalitet som tidligere. "My Favorites" indeholder således en liste over publikationer eller tidsskrifter, som du har valgt enten at "bookmarke" eller tildele tags. "My Favorites" er din liste over centrale publikationer, som du gerne vil gemme.

I DTU Findit kan du altså gemme en publikation, så du kan genfinde den senere og du kan tagge en publikation med selvvalgte emneord eller tags. Ved siden af titlen på publikationen finder du en grå boks med ikoner. Tryk på stjernen for at bookmarke dvs. gemme en publikation og tryk på gavemærket for at tagge publikationen med et selvvalgt tag. Bookmark erstatter det, vi tidligere kaldte Save (record).

"My Favorites" har nu en side, man kan tilgå direkte: http://findit.dtu.dk/en/favorites


My Feeds

"My Feeds"  erstatter "Alerted journals" og kan tilgås direkte: http://findit.dtu.dk/en/feeds

Med "My Feeds" har du i DTU Findit mulighed for at abonnere på indholdsfortegnelser fra tidsskrifter. Opret et feed ved først at finde det ønskede tidsskrift i DTU Findit, fx ”Nature”. Vælg "My Feeds" i højre side af skærmbilledet og sæt flueben i ”Subscribe to feeds on new articles in this journal”. Nu vil du fremover modtage en mail med indholdsfortegnelsen, når der udgives nyt i tidsskriftet.

I DTU Findit kan du også gemme søgninger og sætte overvågninger op med dine egne søgeord eller forfattere. Foretag først din søgning i DTU Findit og tryk herefter på den lille pil i søgefeltet. Tryk så på ”Save” for at gemme din søgning til senere eller ”Feed” for fremover at modtage en mail, når der udgives nyt, som svarer til din søgning.


 
Searches
"Searches" dækker over det tidligere "Search history" og er en oversigt over dine søgninger. Du har mulighed for at markere en tidligere søgning som feed, så du får besked, når der er nyt indhold, og du kan gemme en søgning. I oversigten angives også hvilke søgninger, der allerede er gemt eller oprettet feeds på.  Feedback er vigtigt
Vi arbejder løbende på at forbedre DTU Findit og modtager meget gerne input fra brugerne. Kontakt os via: findit@dtu.dk


Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.bibliotek.dtu.dk/nyheder/nyhed?id=C7C9064B-2BC4-491B-8EE2-E35C54F94450
21 JUNI 2018