”Forlæng dit liv – lev sundere”

Teknologi kan være vejen til et bedre helbred for mange mennesker. Bliv klogere på den teknologiske sundhedsrevolution, der venter om hjørnet.

I dag har ny teknologi åbnet op for mange personaliserede muligheder for at leve sundere. Og nu tyder alt på, at den klassiske lægevidenskabelige og medicinske verden også er ved at være moden til de nye teknologier..

DTU har fingeren på pulsen
Fra Center for sundhedsteknologi, ”Cachet”, på DTU Compute, udspringer mange af de nye tendenser. Hør hvordan nye personaliserede sundhedsteknologier kan forlænge dit og alle andres liv. Hør også om hvordan markedet for sundhedsteknologi kan modnes, så bade sundhedspersonale, teknologi og patienter kan spille sammen.

Dagens program:

16.30-16.32

Velkommen

v./Udstillingskoordinator Ulla Svensmark, DTU, AIS/Stakeholder Management

16.32-17.10

Teknologier til diabetesbehandling og den kunstige bugspytkirtel

Kom og få en overordnet introduktion til det tværfaglige samarbejde CACHET, hvor sundhed understøttes af moderne teknologier i et strategisk partnerskab. Et af forskningsområderne er diabetes. Diabetes er et globalt problem og dermed en udfordring for alle nationer. Kan teknologiudviklingen af i dag hjælpe denne gruppe mennesker via automatiserede glukose-sensorer og insulin injektioner? Hør John Bagterp Jørgensen´s faglige bud på hvad status er i dag.

v./Lektor John Bagterp Jørgensen, DTU Compute

 17.10-17.15

Pause

Tid til en lille snack & vand, og hils på din ”nabo”

 17.15-17.40

Livslængdens paradokser–en analyse af dødeligheden gennem de sidste 10.000 år

Livslængden øges og særligt hvis man ser på tallene gennem de sidste 10.000 år. Hvordan måles dødelighedsfaktoren egentlig? Er det en tendens der er styret at vores DNA? Hvilket evolutionært historisk perspektiv tegnes der set fra en biologisk antropologs side? Lad dig trække ind i et begrebsunivers, som kaldes den scalare aldring og bliv klogere på udviklingskurven over dødelighed i den klassiske 3-delingen af aldersgruppering af mennesker; fra 0-15, 15-64 år og 65+.

v./Professor Jesper Lier Boldsen, Retsmedicinsk Institut, SDU

 17.40-17.45

Afrunding af dagens program v./Ulla Svensmark

Tid og sted:
Torsdag den 3. november fra kl. 16.30 til 17.45
Biblioteket - DTU Lyngby Campus.

Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/levsundere

Bemærk venligst, at der bliver live-streamet fra arrangementet via

http://www.ustream.tv/channel/dtu-library

og optagelsen vil senere blive publiceret på Stakeholder Management-accounten; http://goo.gl/t6kmIz


Udbudt af DTU Alumni i samarbejde med pensionskassen DIP
Teknologiske landvindinger kan få afgørende betydning for både din sundhed og din forretning, hvis du forstår fremtiden. I samarbejde med pensionskassen DIP inviterer DTU Alumni til en række arrangementer, der giver dig viden og redskaber til at bruge teknologien på nye og innovative måder. Alumner har fortrinsret, og det er gratis at deltage i arrangementerne.

 

 

Tidspunkt

tor 03 nov 16
16:30 - 17:45

Arrangør

DTU Alumni

Hvor

DTU, Anker Engelunds Vej 1, 2800 Kgs. Lyngby

Biblioteket (eventområdet, stueplan)