DTU Bibliotek Lyngby

Velkommen til DTU Bibliotek

fredag 01 sep 17

Åbningstid

Ballerup Campus
Mandag-fredag: 9.00-17.00

Adgang med studiekort
døgnet rundt alle ugens syv dage!


Lyngby Campus
Minibibliotek:
Mandag-fredag: 10.00-16.00

Efter ombygningen (2/10-2017):
Mandag-fredag: 8.00-22.00
lørdag-søndag: 12.00-16.00

Adgang med studiekort
døgnet rundt alle ugens syv dage!

Find os både i Ballerup og Lyngby - samt på nettet

DTU Bibliotek spiller en central rolle for studerende på DTU, ikke kun som universitetsbibliotek, men også som en del af det aktive studiemiljø.

Biblioteket
Du finder DTU Bibliotek både på Lyngby og Ballerup Campus. I Lyngby ligger biblioteket i bygning 101 over for studenterkantinen. I Ballerup finder du biblioteket centralt placeret i hovedbygningen.

Ombygning i Lyngby - brug vores Minibibliotek
Biblioteket i Lyngby er under ombygning frem til oktober 2017. I mellemtiden kan du benytte vores Minibibliotek i kælderen under boghandlen. Her finder du alle de services, vi normalt tilbyde: pc'er, grupperum, print, vejledning osv. Du kan også træffe DTU's it-service i Minibiblioteket hverdag 12.00-13.00.

Der er åbent alle ugens fem hverdage 10.00-16.00.

Det digitale bibliotek
Som DTU-studerende har du adgang til det digitale bibliotek med millioner af videnskabelige artikler og e-bøger online. Vores søgesystem DTU Findit gør det enkelt at søge på tværs af de mange elektroniske tidsskrifter, vi abonnerer på, samt vores mange e-bøger.
Pilfindit.dtu.dk

Det trykte bibliotek
De trykte bøger finder du dels i bibliotekets kælder i Lyngby, dels i selve biblioteket i Ballerup. Begge steder findes en større samling fagrelevante bøger, som kan lånes med hjem. Alle lærebøger fra DTU's kurser findes også her - hvis ikke de findes som e-bøger.

Nye studerende skal aktivere jeres bibliotekskonto ved at logge ind med DTU-login, før I kan låne bøger fra vores trykte samling.
PilAktiver din bibliotekskonto

Databar & DTU trådløst net
Når vi åbner efter ombygningen i Lyngby, tilbyder vi igen en stor databar med næsten 100 Windows pc'er med dobbeltskærme.

Begge biblioteker er dækket af DTU's trådløse net, og vi har printere, scannerne mv. begge steder - også i Minibiblioteket. Sort/hvid print er i øvrigt gratis.

Studiepladser og grupperum
Både i Lyngby og Ballerup finder du studie- og læsepladser og borde til gruppearbejde, samt en række veludstyrede grupperum, som du kan booke online. Minibiblioteket i kælderen i Lyngby tilbyder 6 grupperum. Til oktober er udbuddet meget større.
PilBook grupperum, Lyngby
PilBook grupperum, Ballerup

Studiemiljø
DTU Bibliotek byder på varierede steder at slappe af og lade op, fx mellem forelæsningerne. Når vi åbner efter ombygningen, vil vi igen huse mange spændende udstillinger og events - følg med i kalenderen på hjemmesiden.
PilDTU Biblioteks kalender

Vejledning og kurser
Dagen igennem kan du få hjælp og vejledning af bibliotekets personale. Du kan også træffe en aftale med en bibliotekar, så vejledningen kan tilpasses dine behov. Et godt sted at starte er et af vores kurser.
PilBook en bibliotekar
PilDTU Biblioteks kurser

Nyt fra DTU Bibliotek
Følg med, når DTU Bibliotek har nyt at tilbyde, enten på DTU Inside eller på vor Facebook-side.
PilNyt fra DTU Bibliotek (DTU logi)
PilDTU Bibliotek på Facebook

Kig forbi
Du er altid velkommen til at kigge forbi biblioteket og få en snak - hvad enten du læser i Lyngby eller i Ballerup.

Velkommen på DTU Bibliotek
- vi glæder os til at hjælpe dig!

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.