ORCID

Forlag afkræver snart forfatter-id'et ORCID for at optage artikler

Syv forlag har annonceret, at de i løbet af 2016 vil stille krav om forfatter-ORCID.

I følge organisationen bag ORCID har en gruppe på hele syv forlag her først på året annonceret, at de i løbet af 2016 vil stille krav om, at forfattere til de videnskabelige artikler benytter deres ORCID  igennem hele publicerings forløbet.

Således har American Geophysical Union (AGU), eLife, EMBO, Hindawi, Institute of Electrical & Electronics Engineers (IEEE), og the Public Library of Science (PLOS) slutter sig til Royal Society, som allerede siden d. 1. januar 2016 har krævet, at forfatterene oplyser deres ORCID ved indsendelsen af manuskripter.

ORCID bruges til entydigt at identificere forskeren og sikrer dermed, at de rette forskere - enkelt og korrekt - kobles til de rette forskningsaktiviteter, publikationer og  institutioner eller arbejdssteder. Mere end 200 forsknings- og workflow-systemer høster i dag disse ID'er og kobler forsker og data korrekt sammen, fx i forbindelse med ansøgninger om forskningsmidler, fontsansøgninger og videnskabelig publicering og i forskellige administrationssystemer mm. Også en del fonde bede i dag om ORCID i forbindelse med ansøgninger.

Over 1.8 million forskere globalt har registreret et ID, som ikke kun sikrer den rette identifikation, men også reducerer den enkeltes papirarbejde. 

PilLæs hele nyheden på hos eLIFE
PilLæs mere om ORCID
PilLæs mere om ORCID på DTU
PilRegistrer dit ORCID i DTUbasen
 
Frit efter Alice Meadows, orcid.org