Fra foredrag til fest og fagpolitik - Fælleskab gennem 169 år i PF

Vidste du, at nogle ”polytter” under 2. Verdenskrig stjal et nedløbsrør fra læreanstalten og byggede det om til en bazooka? Eller vidst du, at Henrik Pontoppidan spillede komedie for foreningen i 1870'erne? Og, ved du, hvem der nedgravede en påskebryg i jorden under S-huset?

Disse spørgsmål dækker over et lille udpluk af de gode historier, som Polyteknisk Forenings (PF) arkiv gemmer på. I juni måned forsøger vi at vække dem til live i en udstilling på DTU Bibliotek. Vi giver dig mulighed for at gå på opdagelse i en stor interaktiv tidslinje, der fortæller om stort og småt fra PFs 169 års lange historie.

Du kan få et indblik i de tidligere formænds genfortællinger om, hvordan foreningen drev politik og hvordan livet var på DTU i deres samtid. Du kan også se, hvad der gemmer sig i et penalhus fra 70'erne og ikke mindst blive klogere på hvorfor en studerende satte ild til en opslagstavle i midten af 90'erne. Og endelig, så kan du komme med dit eget bidrag. Fortæl din egen PF-historie om livet på DTU, så kommende studerende kan forstå, hvorfor deres DTU ser som det gør!

PFs historie handler om hvordan de studerende har skabt fællesskaber på forskellige måder gennem tiden. Lige fra det første foredrag i 1846 til årets årsfest, hvor foreningen har faciliteret kontakter og venskaber på kryds og tværs. Det er historien om, hvordan man har skabt en identitet sammen med nogle og i modsætning til andre. Det er også din historie, som studerende på DTU. Vil du sige, at du kender den?

Vi takker for velvillig støtte fra Carlsbergs Mindelegat og Otto Mønsted Fonden, da denne bevilling har muliggjort at udstillingen er blevet til.

Det er via forståelsen af fortiden, at vi kan forstå hvorfor verden hænger sammen, som den gør.

PF-udstillingen anno 2015 bliver til

Historikeren Jakob Caspersen har stået for idéudviklingen, etablering, research og opbygning af juni måneds udstilling. Vi giver dig mulighed for i bogstavelig forstand at scrolle igennem tiderne i PFs historie og du vælger selv dit personlige nedslag i det historiske bredspektrede materiale. Materialet er alene blevet til på grund af Jakobs jagt i PFs arkiver efter de gode historier om foreningslivet. Han har forsøgt at skabe de rigtige rammer til at fortælle historien i. Der er som sådan ikke noget nyt i at beskrive PFs historie, idet det skete første gang i 1895. Dét nye er formen og mediet. Formidlingsformen er blevet opgraderet kan man sige. Målet har været at videndele om PFs egen historie på beskuerens præmisser.
Jakob Caspersen (1986) er cand.mag. i historie og film- og medievidenskab fra KU (2014). Han har beskæftiget sig meget med udstillingsdesign og formidling, hvorfor en interaktiv udstilling har været oplagt at bygge PFs fortælling op omkring.

Kontakt til Jakob Caspersen - Tel 3035 4903

 

Se åbningstalen v. historiker Jakob Caspersen her ->

 

Tidspunkt

tir 02 jun 15 12:00 -
ons 24 jun 15 14:00

Kontaktperson

Hvor

DTU Bibliotek

Bygn. 101D

2800 Kgs. Lyngby

(Gratis for alle)